ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ:
Management Body of Aenos National Park
Kefalonia-Ithaca aspiring Geopark

Εσπερίδα για την αντιπυρική προστασία του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε εσπερίδα με ιδιαίετρη επιτυχία με τίτλο: «Ενημέρωση πολιτών για το υπό εκπόνηση αντιπυρικό σχέδιο του Εθνικού Δρυμού Αίνου καθώς και για θέματα προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές» η οποία διοργανώθηκε από την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων και το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου, ειδικός στις Δασικές Πυρκαγιές και Συντονιστής της συζήτησης – διαβούλευσης ήταν ο Δρ. Μιχαήλ Ξανθάκης, αναπληρωτής Προϊστάμενος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αργοστολίου κ. Νικόλαος Βαλλιανάτος , ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Κουρής, , η Δασάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κα Άννα Λύτρα, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς κ. Κωσταντίνος Ψαρρός, και ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου κ. Αντώνης Θεοχάρης, καθώς επίσης και μέλη Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας.

Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής δράσης του Υποέργου 1 της Πράξης «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου για δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων» με Κωδικό ΟΠΣ 5033022 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Το φυσικό αντικείμενο της ανωτέρω Δράσης είναι η εκπόνηση μελέτης διατήρησης του δάσους της κεφαλληνιακής Ελάτης και των τύπων οικοτόπων προτεραιότητας 5210*, 8210*, 8140* – Προτάσεις προσαρμογής τους στην κλιματική αλλαγή.

πηγή φωτογραφιών: www.inkefalonia.gr

Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Back To Top