ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ:
Management Body of Aenos National Park
Kefalonia-Ithaca aspiring Geopark

Ολοκληρωμένο βιωματικό σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου με μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Αργοστολίου.

Αργοστόλι, 27.12.2021

Αρ. Πρωτ.:2068

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Κεφαλονιάς & Ιθάκης και την αστρονομική εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα βιωματικό σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο: “Μαθαίνουμε την άγρια ζωή της Κεφαλονιάς και την προστατεύουμε από τα φώτα/φωτορύπανση” μαζί με τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του 5ου Νηπιαγωγείου Αργοστολίου. Οι δράσεις που περιλάβανε το σεμινάριο ήταν:

  • Εκδρομή στο άλσος του Κουτάβου και επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου για παρουσίαση και ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την επίδραση της φωτορύπανσης στην άγρια ζωή και την βιοποικιλότητας της Λιμνοθάλασσας και του άλσους Κουτάβου.
  • Μικρός περίπατος στο άλσος Κουτάβου, όπου διεξήχθη περιβαλλοντικό παιχνίδι ρόλων με την συμμετοχή των παιδιών ως μικροί εξερευνητές και παρατηρητές της φύσης.
  • Ορνιθοπαρατήρηση με την χρήση ειδικών τηλεσκοπίων και παρουσίαση της μετανάστευσης των πτηνών από το Προσωπικό του Φορέα.
  • Δημιουργία ταϊστρών για πουλιά και κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών από φυσικά υλικά και στολισμός των δέντρων της σχολικής αυλής του Νηπιαγωγείου.
  • Δράση αστροπαρατήρησης, ουρανογραφίας και επεξήγησης αστερισμών και πλανητών με την συμμετοχή των μαθητών συνοδευόμενων από τους γονείς τους. Μια δράση σε συνεργασία με το Ε.Κ.Φ.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης και την Αστρονομική Εταιρεία Πατρών «ΩΡΙΩΝ».

Κατά την διάρκεια του βιωματικού σεμιναρίου οι μαθητές/τριες ήρθαν πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον και καλλιέργησαν βασικές ερευνητικές ικανότητες, ξεπερνώντας δισταγμούς και ταυτόχρονα ενδυναμώθηκαν μέσα από τη συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης και με την υποβοηθούμενη, ολοένα και μεγαλύτερη ανάληψη δικής τους πρωτοβουλίας. Ο Φορέας Διαχείρισης προτίθεται να επεκτείνει το περιβαλλοντικό αυτό πρόγραμμα και στις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης της Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Ευχαριστούμε πολύ την Διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 5ου Νηπιαγωγείου για την άψογη συνεργασία καθώς και τους γονείς των μικρών μαθητών/τριών που βοηθούν και συμμετέχουν στις κοινές μας δράσεις.

Κατά την διάρκεια του βιωματικού σεμιναρίου εφαρμόστηκαν όλα τα μετρά που προβλέπονται κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του

Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

 

Δρ. Γεώργιος Δρακάτος

Ομότιμος Ερευνητής

Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Back To Top