ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ:
Management Body of Aenos National Park
Kefalonia-Ithaca aspiring Geopark

Απολογισμός Περιβαλλοντικής Eκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων, Παράρτημα Αργοστολίου με τη λήξη του Σχολικού έτους 2021-2022, ευχαριστεί θερμά τους, προϊσταμένους & εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που συμμετείχαν στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τα οποία ήταν  εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και υλοποιήθηκαν την περίοδο αυτή.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενημερώθηκαν κατά το τρέχων έτος συνολικά 1.352 άτομα. Τα προγράμματα απευθύνθηκαν σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συνόδευαν τους μαθητές, καθώς και σε 36 προσκόπους. Το προσωπικό του παρατήματος συμμετείχε σε διαδικτυακές  εσπερίδες διάφορων σχολικών ιδρυμάτων για την ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων των μαθητών για προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Μονάδας Διαχείρισης.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Κουτάβου, όπου ενημερώθηκαν για τον Εθνικό Δρυμό Αίνου, το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Κεφαλονιάς-Ιθάκης, για την βιοποικιλότητα του υγρότοπο του Κουτάβου και ξεναγήθηκαν στην έκθεση, στην οποία περιλαμβάνονται πληροφορίες για το περιβάλλον της Κεφαλονιάς. Τον Εθνικό Δρυμό Αίνου επισκέφθηκαν σχολεία και ομάδα μαθητών Erasmus+ από διάφορες χώρες όπως Τουρκία, Β. Μακεδονία, Πορτογαλία, Κροατία κ.α.

Συμμετείχαμε σε δράσεις καθαρισμού σε συνεργασία με το Δήμου Αργοστολίου και Ληξουρίου στην λιμνοθάλασσα Κουτάβου και στον υγρότοπο Λιβαδίου Παλλικής.

Επίσης στις 22 Μαΐου γιορτάσαμε τα 30 χρόνια του Δικτύου Natura 2000 μαζί με φοιτητές του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, πραγματοποιώντας πεζοπορική διαδρομή στον Εθνικό Δρυμό Αίνου.

Επιπλέον, παραμένουμε στη διάθεση οποιασδήποτε εκπαιδευτικής ομάδας επιθυμεί να επισκεφθεί τον Εθνικό Δρυμό. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να έρχονται σε επικοινωνία με το Παράρτημα Αργοστολίου της Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων στο τηλ:2671029258 email:ainosnationalpark@gmail.com και τον υπεύθυνο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Μινέτο.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στις Δράσεις Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης του Παραρτήματος.

Ευχόμαστε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Καλό Καλοκαίρι και σας περιμένουμε και πάλι την νέα σχολική χρονιά με νέες δραστηριότητες.

Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Back To Top