ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ:
Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου
Γεωπάρκο Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Κέντρο Ενημέρωσης Παραρτήματος Αργοστολίου

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κούταβου

Το Παράρτημα Αργοστολίου της Μοναδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων  στεγάζεται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κούταβου όπου αποτελεί και την έδρα του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Κεφαλονιάς-Ιθάκης UNESCO.
Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κούταβου φιλοξενείται έκθεση για το φυσικό περιβάλλον της Κεφαλονιάς και του Εθνικού Δρυμού Αίνου, καθώς και μόνιμη ψηφιακή έκθεση του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Η έκθεση είναι επισκέψιμη και ανοικτή για το κοινό όλες τις ημέρες της εβδομάδας, και ώρες: Δευτ.-Παρ. 8.00-16.00, Σαβ. -Κυρ. κατόπιν συνεννόησης.
Επίσης, διατίθεται ενημερωτικό υλικό και αφίσες από Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμους Αργοστολίου, Σάμης, Ληξουρίου, Ιθάκης, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Μουσεία Φυσικής Ιστορίας, Γεωπάρκα.

 

Στο κέντρο γίνεται ενημέρωση-ευαισθητοποίηση κοινού και μαθητών πάνω στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προστατευόμενων περιοχών Κεφαλονιάς-Ιθάκης (χλωρίδα, πανίδα, τύποι οικοτόπων, γεωποικιλότητα, θαλάσσια βιοποικιλότητα κλπ.) μέσα από ποικιλία δράσεων (περιβαλλοντική εκπαίδευση, διενέργεια ενημερωτικών ημερίδων και σεμιναρίων κλπ.), ώστε η περιβαλλοντική γνώση να γίνει αρωγός και ενεργός συμμέτοχος στην προστασία, ανάδειξη και διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών.

Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Back To Top