ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ:
Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου
Γεωπάρκο Κεφαλονιάς - Ιθάκης

ANNOUNCEMENT FROM THE CIVILPROTECTION – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων στον Εθνικό Δρυμό Αίνου και σε περιοχές με υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς από σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου έως και το Σάββατο 29 Ιουνίου.

ANNOUNCEMENT FROM THE CIVILPROTECTION – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Due to high risk of fire from the Civil Protection the National Park will remain closed from Thursday 27/6/2024 and hour 20:00 to Saturday 29/07/2023 and hour 8:00.
The prohibition applies both to PEDESTRIANS, BICYCLES as well as to the motor vehicles.

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου από ώρα 20:00 μέχρι και το Σάββατο 29 Ιουνίου και ώρα 08:00 το πρωί ο Εθνικός Δρυμός Αίνου θα παραμείνει κλειστός για όλους, καθώς σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η κατηγορία κινδύνου για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας θα αντιστοιχεί στο βαθμό επικινδυνότητας 4 και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος, λόγω των ισχυρών ανέμων και του ότι διανύουμε περίοδο παρατεταμένου καύσωνα.

Επίσης απαγορεύεται η κατασκήνωση και η προσπέλαση τις ίδιες ημερομηνίες και ώρες στα Περιαστικά Άλση του Αργοστολίου, στο Άλσος του Κάστρου Αγίου Γεωργίου, στο Άλσος ‘Τραπεζάκι’ Λειβαθούς του Δήμου Αργοστολίου και στο Άλσος της Άσσου του Δήμου Σάμης.

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και προστατευόμενων περιοχών Ιονίων Νήσων του ΟΦΥΠΕΚΑ θα μεριμνήσει να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή του μέτρου και οι Δήμοι Αργοστολίου και Σάμης να μεριμνήσουν για την εφαρμογή της απαγόρευσης στις περιοχές τους.

Παρακαλούνται τα τοπικά ΜΜΕ όπως διευκολύνουν την ενημέρωση του κοινού.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι του νησιού όπως συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή του μέτρου και την προστασία του Εθνικού Δρυμού Αίνου και των περιαστικών Άλσων του νησιού.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Εθνικός Δρυμός Αίνου!
Back To Top